Teletip

Teletips durant la Segona Guerra Mundial, a Anglaterra.

Un teletip, TTY (acrònim actual per la llengua anglesa) o tèlex és un dispositiu telegràfic de transmissió de dades, ja obsolet, utilitzat durant el segle xx per enviar i rebre missatges mecanografiats punt a punt a través d'un canal de comunicació simple, sovint un parell de cables de telègraf. TTY és el terme usat en les consoles d'escriptura per als terminals UNIX en honor de les màquines de teletip.

Les formes més modernes de l'equip es van fabricar amb components electrònics, utilitzant un monitor o pantalla en lloc d'una impressora. El sistema encara s'utilitza per a persones sordes o amb serioses discapacitats auditives, per tal de tipejar o posar per escrit comunicacions telefòniques.

El teletip va implicar una sèrie d'invencions tecnològiques desenvolupades, entre d'altres, per Royal Earl House, David E. Hughes, Emanuel Baldani, Charles Krum, Émile Baudot i Frederick G. Creed. Un dels predecessors del teletip va ser utilitzat en l'àmbit de la informació financera des de la dècada de 1870 com a forma d'imprimir text transmès per cable. Es feia servir una màquina d'escriure especialment dissenyada per a enviar informació de borsa per telègraf a les impressores.


© MMXXIII Rich X Search. We shall prevail. All rights reserved. Rich X Search