Ciberfeminisme

Infotaula d'organitzacióCiberfeminisme
Dades
Tipusmoviment filosòfic
ideologia política Modifica el valor a Wikidata
Governança corporativa
Format per
Part defeminisme Modifica el valor a Wikidata

El ciberfeminisme és el terme que s'empra per definir la fusió entre el ciberespai i el feminisme, i s'utilitza per enmarcar el treball, les reflexions i les anàlisis sobre les tecnologies de la informació i la comunicació des d'una perspectiva feminista.

Aquest corrent va sorgir la dècada del 1990 i s'identifica tant amb activisme social i polític com amb representacions artístiques. Les precursores van ser el grup d'artistes australianes VNS Matrix, inspirades en el net-art i la filòsofa anglesa Sadie Plant.[1]

« El ciberfeminisme és una cooperació entre dona, màquina i noves tecnologies. La relació entre la tecnologia de la informació i l'alliberament de la dona ve de lluny. -- Sadie Plant »

En 1997 se celebrà la Primera Internacional Ciberfeminista, en Alemanya; es va acordar no definir el terme "ciberfeminisme", a canvi d'això es van redactar les 100-Antítesis per deixar constància del que no era el Ciberfeminisme.

Avui dia, el Ciberfeminisme és un via de difusió d'art, teoria i política. Un espai que facilita vincles a nivell global, difon reivindicacions i denúncies i pot esdevenir una eina per coordinar estratègies i accions per enderrocar els pilars del patriarcat modern.[2][3]

  1. Sollfrank, Cornelia «La verdad sobre el ciberfeminismo». Mujer y Cultura Visual.
  2. Reverter-Bañon, Sonia «Ciberfeminismo: de virtual a político» (en castellà). Teknokultura, 10, 2, 2013, pàg. 451–461. DOI: -. ISSN: 1549-2230.
  3. Boix, Montserrat «Hackeando el patriarcado: La lucha contra la violencia hacia las mujeres como nexo. Filosofía y práctica de Mujeres en Red desde el ciberfeminismo social.». Mujeres en Red.

© MMXXIII Rich X Search. We shall prevail. All rights reserved. Rich X Search